fbpx
+373 76 001100 estheticfactory.md@gmail.com

Milia

Milia

Milia, o problemă majoră și inestetică!  Din punct de vedere medical, milia sunt nişte chisturi keratinice din epidermă, sintagmă ce s-ar traduce, literalmente, ca «pungi din stratul superior al pielii ce conţin keratină». Blocarea canalelor secretoare ale glandelor sebacee poate provoca, într-adevăr, apariţia unor «formaţiuni compacte de culoare albă» în piele, dar aceste formaţiuni nu se numesc milia, ci comedoane închise.

Oamenii cu comedoane închise sau cu milia pe piele, ştiu foarte bine diferenţele dintre acestea: comedonul închis poate fi, aproape întodeauna, extras (scos) cu uşurinţă din piele, din acesta ieşind o substanţă destul de densă sau un cheag de sebum întărit. Comedoanele apar mai des pe obraji, umeri sau piept (în regiuni caracteristice pentru apariţia coşurilor) şi aproape niciodată pe pleoape. Milia, dimpotrivă, sunt greu de scos.

Când apăsăm cu putere, aceste formaţiuni nu ies din piele, dar chiar şi atunci când reuşim să le extragem, din ele se prelinge o cantitate nesemnificativă de substanţă albă moale.

Cum pot fi îndepărtate milia şi cum putem preveni reapariţia acestora în viitor?În momentul de faţă, nu există medicamente, creme sau unguente, care ar putea îndepărta rapid milia deja prezente pe piele. De aceea, dacă doriţi să îndepărtaţi milia de pe faţa dvs., ar fi bine să mergeţi la cosmetolog sau la medicul dermatolog. Acesta va înţepa milia cu un ac ascuţit şi va stoarce conţinutul acestora.

Unii medici dermatologi îndepărtează milia cu ajutorul laserului sau al electrocoagulării, dar, după toate aparenţele, aceste metode de tratament nu prezintă mai multe avantaje decât îndepărtarea cu un ac ascuţit.Cea mai nouă și sigură metodă de îndepartare a miliei este Plasma PlexR. Cu ajutorul plasmei produse electronic de PlexR se vaporizează atît suprafața cît și conținutul miliei, tot odată stimulând regenerarea suprafețelor afectate. În așa mod se evită apariția noilor chisturi și nu se formează cicatrice.

Milia

Author Info

admin