fbpx
+373 76 001100 estheticfactory.md@gmail.com

Tratamentul PRP (Plasmolifting)

Utilizarea concentratului de plachete (PRP – plasmă autologa bogată în trombocite)   în medicina regenerativă sau dermatologie este acum o practică consolidată la nivel internațional.

Tratamentul PRP (Platelet Rich Plasma) cu plasmă autologă îmbogățită cu trombocite cunoscut sub denumirea de “Terapia Vampir” este cel mai modern tratament în domeniul regenerării pielii și părului prin forțe proprii, care presupune recoltarea și concentrarea factorilor de creștere din propriul sânge și reinjectarea după procesare în țesutul cutanat, stimulând astfel procesele de reparare celulară, sinteza de neocolagen, imbunatesc procesul de oxigenare a pielii, determinand astfel regenerarea si crearea unei texturi mai fine, mai luminoase, mai sanatoase si pe termen lung. Trombocitele sunt celule ale sangelui nostru care joaca un rol cheie in restabilirea si vindecarea tesuturilor afectate. Marele avantaj al acestui tratament este legat de utilizarea materialului propriu al pacientului si in acest mod evitam riscul alergiilor sau intolerantelor

Efecte…

  • întinerirea și regenerarea pielii
  • refacerea tonusului, elasticității, fermității pielii
  • hidratarea și îmbunătățirea aspectului feței, gâtului, decolteului, mâinilor
  • atenuarea petelor pigmentare, porilor dilatați, cicatricilor post-acnee
  • diminuarea ridurilor fine
  • umplerea ridurilor profunde
  • accelerarea procesului de refacere a pielii după un peeling laser sau chimic

 

Cum se realizeaza procedura?

Se va recolta sangele pacientei in eprubete speciale de PRP. Eprubetele contin un gel separator, care va delimita plasma cu trombocite de celelalte elemente din sange. Eprubetele vor fi amplasate intr-o centrifuga timp de aprox 10 minute. In acest timp, pacientei i se aplica pe zona tratata crema anestezica pentru un confort maxim in timpul procedurii. O data ce plasma a fost extrasa din eprubete, anestezicul este indepartat, pielea este curatata cu solutii antiseptice si apoi se realizeaza injectarea produsului obtinut prin centrifugare.