fbpx
+373 76 001100 estheticfactory.md@gmail.com

Xantelasma

Xantelasma este o formă de depuneri de grăsime, de obicei pe ambele pleoape. De cele mai dese ori este asociată cu mărirea cantității lipidelor în sînge. Este cea mai răspîndită formă de xantom, niște plăci galbene (depozite de colesterol) ușor ridicate, cu limite nete, consistență moale, dimensiuni și număr variabil, punctiforme sau extinse.

Stabilită de preferință în treimea internă a pleoapelor, mai frecvent la femei, în creștere cu o prevalență de vîrstă.  Cel mai raspîndit tratament este rezecția chirurgicala care, în cazul pleoapelor superioare dă rezultate bune estetice, dar cu recidive frecvente, ce determină rezecții viitoare. Se mai folosește laserul, radiobisturiu etc.  Cu obiectivitate deplină putem relata, că una dintre aplicațiile cele mai de succes este Plasma PlexR. Procedura ambulatorie, efectivă (de obicei, într-o singură sesiune) și absolut sigură (imposibil de a deteriora țesuturile adiacente).

Plasma produsa de PlexR acționează prin sublimare și se evită astfel orice complicații favorizate de efectul termic și prin urmare, nu lasă cicatrici. Cu o sesiune se elimină toată grasimea acumulată. Nici o sîngerare, nici un hematom, incizii sau suturi. 

Author Info

admin