fbpx
+373 76 001100 estheticfactory.md@gmail.com

Scleroterapia

Este o procedura nechirurgicala, minim invaziva, prin care se trateaza dilatatiile vasculare de tip “spider veins” sau venele reticulare cu diametru pana la 3-5mm.

Acestea sunt vase superficiale vizibile aflate imediat sub piele, de culoare rosie, albastra, purpurie, ce se formeaza in special pe coapse, gambe si glezne.

Este o procedura care trateaza vasele vizibile existente la un moment dat, nu are efect profilactic de prevenire a aparitiei altor dilatatii vasculare si nu are efect terapeutic asupra sistemului venos profund.

Procedura consta in injectarea unui agent sclerozant, cu efect iritant asupra peretelui vascular, determinand o reactie inflamatorie ce duce in final la fibrozarea si obliterarea definitiva a vasului.

Numeroasele sale avantaje, și anume durerea minimă, recuperarea rapidă a mobilității în urma procedurii, durata scurtă, riscul scăzut de leziuni ale nervilor, numărul mic de vânătăi și costul scăzut determină întotdeauna să luați în considerare această metodă și să întrebați medicul despre aceasta.

După ce a decis să se supună scleroterapiei, pacientul trebuie să fie conștient de posibilitățile și limitările acestei metode, precum și de inconvenientele sale. Înainte de procedură, medicul echipei noastre prezintă toate informațiile necesare în acest sens.  

Injectarile se fac de cele mai multe ori in mai multe etape si cu cantitati si concentratii progresive de substanta. Manevrele sunt usor dureroase in momentul patrunderii acului, dar injectarea in sine nu este perceputa ca durere.

Imediat dupa injectare apar semne de inflamatie locala sau usoare echimoze care vor trece in 6-8 zile.

Pentru definitivarea rezultatului se recomanda purtarea, timp de cateva zile, a unui pansament compresiv.